HomeHet KusjeshuisEigen volk eerst!!!

Reacties

Eigen volk eerst!!! — 5 reacties

  1. Dit heb je mooi verwoord, Samira. Dank je wel voor het delen. Wat ik vooral heel mooi vind aan jouw verhaal, is dat je benoemt dat we naar binnen moeten gaan als we echte verandering teweeg willen brengen. In ons hart zijn we niet vatbaar voor angst. In ons hoofd wel. In ons hart hervinden we onszelf en vanuit onszelf hervinden wij de verbinding met de buitenwereld – met elkaar. Dan werken en leven we samen vanuit het hart. ;-)) <3

  2. Klopt helemaal er is maar één weg die naar binnen maar hoe de weg neemt en waarlangs die is wel heel divers. Hoop zo dat heel de wereld, iedereen naar binnen gaat! Daar zou de wereld zoveel mooier van worden en kunnen we samen de aardbol ook weer mooi maken. De bladeren wegen van onze straatjes en ze storten op de aarde voor de planten die zich met ze voeden.

  3. Het probleem ligt evenzeer bij leraars die automatisch denken dat leerlingen met een Arabische naam een achterstand hebben omdat ze thuis geen Nederlands praten. Bij moraalfilosofen die een hoofddoek zien als een uiterlijke advertentie voor homofobie. Bij actievoerders waar dierenwelzijn alleen belangrijk is op het offerfeest. Bij zgn. blanke kindervrienden voor wie zwarte Piet een onveranderlijk stuk cultureel erfgoed is en bij een kunstencentrum dat denkt dat een Argentijnse theatermaker aan integratiewerk doet ipv aan cultuur. We hebben ons misschien al die tijd teveel bezig gehouden met die ene kant van de straat, de “anderen” die we na vier generaties in Belgie nog steeds “allochtonen” blijven noemen. Het wordt dringend tijd dat we ons ook eens om de andere kant bekommeren, de groeiende groep Vlamingen die zich nog niet goed weet te nestelen in de superdiverse samenleving. Zij verdienen nu eens  onze aandacht: gelijke kansen voor iedereen! Als integratie echt een wederzijds proces is dan moeten we dringend de focus verschuiven. Om het met een boude slogan te zeggen: Eigen volk eerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *